خواب مناسب وخوردن صبحانه، اضطراب امتحان را کاهش می دهد
به گفته یک روانپزشک؛
خواب مناسب وخوردن صبحانه، اضطراب امتحان را کاهش می دهد
یک روانپزشک، مقدار اندک اضطراب در امتحانات را سبب افزایش تمرکز و دقت حواس در فرد دانست و توصیه کرد: تغذیه مناسب به ویژه خوردن صبحانه، اضطراب امتحان را کاهش میدهد.
دکتر امیررضا چمنی در گفتوگو با خبرنگار بهداشت و درمان خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)منطقه یزد، با بیان این مطلب افزود: اضطراب یک هیجان ناخوشایند است که در فرد ایجاد دلشوره و نگرانی مبهم و بدون علت مشخص میکند. زمانی استرس در کنکور و امتحانات طبیعی محسوب می شود که شدت آن متناسب با شرایط امتحانات باشد؛ چرا که این امر خود جنبه مثبت داشته و سبب افزایش تمرکز دقت حواس، کارائی و عملکرد شخص میشود. در صورتی که دامنه اضطراب زیاد و شدت آن نامتناسب باشد فلج کننده بوده و باعث مختل شدن عملکرد فرد میشود.
وی استفراغ، دل درد، تکرر ادرار، تنگی نفس، تپش قلب، بی قراری، بیخوابی، بیاشتهایی و لرزش را از علائم جسمانی اضطراب در کنکور و امتحانات برشمرد و درباره علل بروز اضطراب امتحانات تصریح کرد: انتظارات نامعقول و نامناسب والدین و اولیاء مدارس، ترس از شکست در امتحان و نگرانی از نتیجه امتحانات و تطابق دادن عامل موفقیت و ارزشمندی فرد با نتیجه آزمون از علل بروز استرس و اضطراب در امتحانات است.
این روانپزشک افزود: گاهی مشاهده میشود منبع عزت نفس و ارزشمندی شخص، موقعیت فرد در امتحان و کنکور قرار می گیرد بنابراین اگر تنها منبع عزتنفس شخص نتیجه کنکور باشد بار روانی شدیدی بر فرد گذاشته و در نهایت عدم نتیجهگیری در کنکور یا امتحان باعث کاهش عزت نفس فرد می شود.
وی چهارمین علت بروز اضطراب امتحان را افکار ناکارآمد و ناخوشایند و آزار دهنده در رابطه با نتایج آزمون دانست و افزود: افکار ناکارآمد از قبیل "من نمی توانم"، "من شکست خواهم خورد"، "چیزی در حافظه ام نمی ماند"، "اگر نتیجه نگیرم و غیره" میتواند استرس را در فرد افزایش دهد.
دکتر چمنی با اشاره به راهکارهای مقابله با اضطراب در کنکور یادآور شد: پذیرش اضطراب در هر آزمون، هدف گذاری مناسب و انتظارات معقول و متناسب با ظرفیت فرد، برنامهریزی منظم، تنظیم ساعت مطالعه و اختصاص زمانهایی برای استراحت، ورزش و تماشای تلویزیون جهت افزایش تمرکز فرد از جمله مواردی است که فرد باید توجه خاصی به آن مبذول دارد.
این متخصص اعصاب و روان، خواب مناسب و کافی را از دیگر موارد کاهش اضطراب در امتحانات دانست و تاکید کرد: خواب مناسب بخصوص شب قبل از امتحان و همچنین خوردن صبحانه میتواند استرس را کاهش دهد.
وی با بیان اینکه فرد باید بیشتر بر روی تلاش و کوشش خود متمرکز باشد نه نتایج احتمالی امتحان، توصیه کرد: جایگزین کردن افکار مثبت و خوشایند مانند من تلاش و مطالعه کافی داشته ام، قبلا موفق بوده ام به جای افکار منفی و یاس آور تاثیرات به سزایی در موفقیت فرد در امتحان دارد.
دکتر چمنی با اشاره به این که توکل به خدا میتواند آرامش شگفتانگیزی به فرد دهد، خاطرنشان کرد: نقش والدین در ایجاد یک محیط آرام و به دور از تنش، پرهیز از مقایسه فرزند خود با دیگر فرزندان در موفقیت تحصیلی و عدم انتقال اضطراب والدین به فرزندان از دیگر مواردی است که باید توجه خاصی به آن صورت گیرد.
این روانپزشک در پایان با بیان این که افراد باید قبل از شروع امتحان، سرجلسه حضور یابند، خاطرنشان کرد: افراد باید با مرور و اختصاص وقت مناسب به سوالات، تمرکز روی سوالات نه پیامدهای احتمالی، نتایج آزمون و استراحت در بین سوالات، اضطراب خود را کاهش دهند.
نوشته شده توسط
حمید امامی راد
90/2/18:: 8:4 صبح
|
() نظر